13Şırnak’ın Silopi ilçesinde Çevre Haftası dolayısı ile uçurtma ve fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Çevre Haftası dolayısı ile Silopi Elektrik Üretimi Santrali’nde yapılan etkinliğe Şırnak Vali Yardımcısı Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Cudi Dağı’nın eteğinde bulunan Silopi Elektrik Üretimi Tesisleri’nde yapılan etkinlikle öğrencilere uçurtma dağıtıldı. Kaymakamı Ali Arıkan ve Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci ve öğrenciler uçurtma uçurdular. Etkinlik daha sonra fidan dikimleri ile sona erdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, çevre haftası dolayısı böylesi bir etkinliğe katıldığını ve öğrenciler ile beraber uçurtma uçurup fidan dikme etkinliğine eşlik ettiğini söyledi. Kaymakam Arıkan etkinlikte emekleri geçen herkese çok teşekkür ettiğini kaydetti.

Silopi Elektrik Üretim Tesisleri İdari İşler Müdürü Serdar Tarhan ise Çevre Haftası dolayısı böylesi bir program düzenlediklerini söyledi. Tarhan, “Bu vesile Görümlü ve Çalışkan beldesindeki öğretmenleri ve öğrencileri termik santral hakkında bilinçlendirmek amacıyla toplandık. Arkadaşlarımızı gezdirerek termik santralimizin nerelere faydalı olduğunu çevreye ne kadar etkisi olup olmadığını gösterdik. Bu konuda bilgi vermekten çok mutluyuz. Dolayısıyla şirketimizin güneydoğuda yapmış olduğu yatırımların büyüklüğünü ve sosyal olarak ta fayda sağladığımızı anlattık. Buraya kadar geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

kaynak: http://www.avrupabulteni.com/silopide-ucurtma-ve-fidan-dikme-kampanyasi-228684h.htm

21 22 23